“Nothing stands still, not in matter, not in mind.” Sjoert Willemstein

“Nothing stands still, not in matter, not in mind.”
Sjoert Willemstein

Op zijn 80ste verjaardag is 9 december Sjoert overleden. Zoals hij zelf voelde dat hij in blessure tijd zat is de tijd nu op. Als KADK-er van het eerste uur hebben we vanaf april 2009 Sjoert als een kernwaarde in onze groep gehad. Van de ‘Bomen’ expositie in Cultureel centrum Orion in Rotterdam tot de ‘Frankrijk’ expositie dit jaar nog in Bergen op Zoom. Bij de expositie in hotel The ED gaf Sjoert aan deze keer even over te slaan. Geen moment heb ik toen gedacht dat Sjoert er niet gewoon in Persingen volgend jaar weer bij zou zijn. Maar de vorige keer in Persingen had Sjoert al aangegeven dat hij zich bewust was dat hij niet al te ver in de toekomst kon kijken. Toch heeft hij de club het idee gegeven dat hij er helemaal bij hoorde en tot ieders vreugde, na een zware tijd van behandelingen, ‘gewoon’ van de partij was in Gallery Lukisan in Bergen op Zoom. Voor iedereen bij KADK zijn Sjoert en Ina samen ook heel vertrouwd en in Bergen op Zoom moest Ina zelfs de hamer hanteren om Sjoerts werk op te hangen en nu heeft ze afscheid van Sjoert moeten nemen. We wensen haar, familie en vrienden veel sterkte. En Sjoert: heel erg bedankt voor alles wat je voor de groep hebt gedaan en betekend.

Sjoert Willemstein