Kunstuitleen

Kunstwerken aan de muur of in de ruimte zijn als muziek en kunnen bijdragen aan een prettiger beleving. Dat geldt niet alleen voor de kunst (muziek of beeldende kunst) die je zelf uitzoekt maar juist voor datgene dat wordt aangeboden.

Daarom komt KADK met (Wacht)kamerkunst
Een kunstuitleen-project, anders dan bij de meeste andere vergelijkbare aanbieders wordt hier rechtstreeks van de kunstenaar geleend en niet van een organisatie. Want ook al is KADK het fundament onder dit project, het blijven individuele kunstenaars. Daardoor is ook het aanbod uitermate divers omdat de kunstenaars uit verschillende disciplines komen. Van Schilderijen, fotografie en textiel tot glazen objecten, installaties en landart. Ja, ook de buitenruimte kan voorzien worden van kunst.
De duur (minimaal twaalf maanden) en het aanbieden is ook een groot verschil met andere manieren van kunstuitleen. De kunstenaarsgroep komt op uitnodiging hun kunstwerken als het ware voorstellen waarna er een keuze gemaakt kan worden en ze daarna bij je (thuis, op kantoor, in de wachtruimte(n) of in de praktijk) mogen blijven tegen een kleine vergoeding (€ 3,75 per maand).

Anders dan wanneer je een kunstenaar bij je laat exposeren, bepaal je hier zelf welke kunst je ophangt. En omdat het niet allemaal van één kunstenaar hoeft te zijn, zal het ook meer (bezoekende) mensen kunnen aanspreken. Ook zou bijvoorbeeld elke medewerker, kantoor- of huisgenoot voor 'zijn' ruimte een kunstwerk kunnen uitkiezen.

Werkwijze
U nodigt KADK uit naar de ruimte waar een wisselende groep kunstenaars hun aanbod komen presenteren. Dit kan ook virtueel. Vervolgens maak je of jullie een keuze uit het aanbod. Je draagt zorg voor de ophanging en verzekering –dat zal in de meeste gevallen standaard in inboedelverzekering zitten- en de kunstwerken mogen een afgesproken periode (minimaal een jaar) blijven staan/hangen. Uiteraard mag jij, je huisgenoten of medewerkers en bezoekers de kunstwerken ook verwerven.

Hieronder kun je op de kunstenaars klikken om hun aanbod voor de kunstuitleen te zien. Er is tevens informatie over het formaat, het soort kunstwerk en de waarde van het kunstwerk. Mocht je nog vragen of twijfels hebben, neem dan gerust contact met ons op, via de mail of telefonisch.

KADK is een groep van zelfstandige kunstenaars die tenminste een keer per jaar een groepsexpositie organiseren. De groep is zeer divers en ook per expositie wisselt de samenstelling.