Chislaine ten Berge

Bijenwas met acryl

Altijd al een bezig bijtje met tekenen en schilderen, kwam in 2004 de BIJENWAS op mijn pad. Enthousiast over de vaak spontane resultaten, ontdekte ik de mogelijkheden (en beperkingen) van deze techniek.

Om te schilderen met bijenwas heb je speciaal gecoat papier nodig en een strijkijzer om de blokjes gekleurde bijenwas te kunnen verwarmen en op het papier te strijken.

In 2010 kreeg ik de kans om mee te gaan doen met de exposities van KADK. We exposeren als groep tenminste 1x per jaar en spreken een thema af.

Door te blijven oefenen en experimenteren heb ik een manier gevonden om bijenwasschilderijen in combinatie met acrylverf op canvas te maken. Het resultaat is vaak minder transparant als op papier, maar nog even spontaan en zeker niet binnen de lijntjes...

Bijenwasschilderijen, ook in combinatie met acrylverf, zijn met een zachte droge doek op te wrijven, waardoor de bijenwas weer prachtig gaat glimmen.

KADK is een groep van zelfstandige kunstenaars die tenminste een keer per jaar een groepsexpositie organiseren. De groep is zeer divers en ook per expositie wisselt de samenstelling.