Diederick Ingel

fotografie

Tijdens mijn studie werktuigbouwkunde kwam ik door mijn vriend Govert de Roos in aanraking met fotografie. Hij was toen assistent van Nico van der Stam, daardoor kon ik een kijkje nemen in de doka en zien hoe het daar toeging. Het vlammetje werd toen aangewakkerd.

Van daaruit werd ik aangemoedigd om mij aan te melden voor toelating op de Gerrit Rietveld Academie, waar ik vervolgens ben aangenomen. Na voltooiing van de Rietveld kon ik met wat vrienden een studio bemachtigen op het WG terrein in Amsterdam waar ik nog steeds ben gehuisvest.

Heb voor diverse opdrachtgevers gewerkt, waaronder de VPRO, Marie Claire, NS, NVBT en KLM. Ook ben ik werkzaam geweest voor het Stedelijk en Amsterdam Historisch Museum voor collectie- en tentoonstellingsfotografie.
Daarnaast maak ik vrij werk en geef ik analoge fotografie workshops aan studenten van de fotoacademie en particulieren en maak ik prints in opdracht voor collega’s.

Een prachtig ambacht.

KADK is een groep van zelfstandige kunstenaars die tenminste een keer per jaar een groepsexpositie organiseren. De groep is zeer divers en ook per expositie wisselt de samenstelling.