Jeannet Wevers

Schilderen

Inmiddels ben ik alweer een aantal jaren aan het schilderen met acryl. Het begon vooral met zoeken naar een eigen kleurgebruik en techniek. Inmiddels voel ik me steeds meer thuis in het stoeien met de verf op het doek, soms met dikke lagen en dan weer bijna als waterverf. Ook experimenteer ik met spetteren, druipers, karton op de achtergrond etc.
Mijn werk is tot nu toe nog heel divers en gaat van realistisch naar steeds meer abstractie en losheid. Bomen en dan vooral berken zijn de laatste jaren vaker op mijn doeken terecht gekomen.

Zo ben ik elke keer vooral op zoek naar de ‘huid’ van een doek, wil het aanraken, voelen, en van heel dichtbij bekijken om zo alle lagen en kleuren details te zien. Dat maakt voor mij een werk aantrekkelijk.
Wanneer is het dan af? Als ik naar mijn doek kan kijken zonder daar een etiket op te plakken van mooi, lelijk, goed of slecht maar dat het me ergens raakt, dat ik er blij van wordt als ik ernaar kijk dan is het voor mij af.

Het is erg leuk om met deze groep te exposeren en te werken met een thema dat geeft soms net het duwtje in de rug om iets anders uit te proberen.

Als afsluiter een uitspraak van Pablo Picasso waar ik me helemaal in kan vinden,
‘het begint met een idee, en dan wordt het iets heel anders’.

Jeannet Wevers

Opleiding CABK Kampen Diploma 1990 grafische vormgeving
Vanaf 2012 schilderlessen bij Marjan Kok in Epe
Nu werkzaam als Yoga docent

KADK is een groep van zelfstandige kunstenaars die tenminste een keer per jaar een groepsexpositie organiseren. De groep is zeer divers en ook per expositie wisselt de samenstelling.